ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ZAK система от фитинги и ТСК за сградни водопроводни отклонения

Патентованата система от фитинги за сградни водопроводни отклонения тип ZAK на Hawle, разработена през 1995 г., прави свързването на тротоарни спирателни кранове и фитинги бързо и лесно. Простата връзка в стил байонет може да се монтира за секунди и може да се демонтира за повторна употреба също толкова бързо, когато е необходимо. Създаването на надеждни безрезбови връзки за тръбопроводни вентили и фитинги за питейна и отпадъчна вода никога не е било по-лесно.

Произход

„ZAK“ е препратка към немското изявление „Zugfest – Arretierbar – Korrosionssicher“, което се превежда като „устойчиво на опън – заключващо се – устойчиво на корозия“. Също така звучи подобно на немския израз „zack-zack“, което означава „бързо“ или „побързайте“ и съответства на бързия и лесен монтаж на фитинги и кранове от системата ZAK.

Лесен монтаж

1. Смажете двата О-пръстена
2. Натиснете двете връзки заедно
3. Завъртете единия фитинг на 90° по часовниковата стрелка
4. Раздърпайте фитингите, за да ги заключите
5. Поставете предоставения фиксиращ пръстен, за да ги държите заключени заедно.

ZAK-системата спестява време и не изисква допълнителни уплътнения за създаване на 100% херметични връзки.

Гъвкави и приспособими към вашите нужди

В зависимост от модела, фитингите ZAK могат да се въртят на 360° по време на монтажа, което позволява монтаж във всяка посока. ZAK-системата също позволява толеранс от 3° във всяка посока след монтажа, компенсирайки перпендикулярните движения на земята както в хоризонтална, така и във вертикална посока. Това ги прави изключително устойчиви на измествания на тръбите, причинени от слягане или повдигане на земята, които биха довели до скъсване на резбовите връзки.

100% водоплътен – дизайн с двоен О-пръстен

ZAK-системата е 100% устойчива на течове във всяка посока, поддържайки пълно уплътнение дори след изместване на почвата. За ZAK-системата не са необходими допълнителни уплътнения, което прави монтажа още по-бърз спрямо традиционните резбови връзки.

Безопасни и издръжливи връзки

Налягането на водата поддържа ZAK-системата напълно заключена, докато е в експлоатация, като предпазен фиксиращ пръстен добавя втори слой защита и поддържа фитингите на място, когато линията не е под налягане. Системата ZAK на Hawle може да издържи на налягане до 16 бара (PN 16).

Устойчиви на корозия и инкрустация

При резбовите връзки винаги остава оголена резба, която е податлива на корозия и налепи, което потенциално води до течове. При ZAK-системата вентилите и фитингите са изцяло покрити с епоксидно прахово покритие съгласно стандартните изисквания на GSK, като няма открити метални или грапави повърхности, които да доведат до корозия или натрупване на отлагания.

ZAK система от фитинги и ТСК за сградни водопроводни отклонения

Професионални и адаптивни

Връзките на системата ZAK осигуряват завършен, професионален вид и се доставят с компоненти за всеки вид монтаж на връзката на сградното водопроводна отклонение. Изработени от висококачествени отливки в Европа, фитингите на системата ZAK са изработени от сферографитен чугун GJS-400-15 и са покрити както отвътре, така и отвън с трайно епоксидно прахово покритие. Всички изброени по-долу продукти се предлагат с връзки към системата ZAK:

  • Водовземни скоби за тръби
  • Тротоарни спирателни кранове
  • Фитинги (колена, тройници и др.)
  • Адаптори (ISO фитинги и други)

Вентилите и фитингите се предлагат като ZAK 34 (d25/d32) и ZAK 46 (d40/d50) за размери на тръбите DN 15 до DN 50 (NPS ½ до NPS 2), а водовземните скоби са за водопроводи до DN 500 (NPS 20). Направете бърза връзка на сградното водопроводно отклонение с кран на ZAK-система, фитинг и тротоарен спирателен кран.

Надеждни за пробиване на тръби под налягане

С възможността за пробиване под налягане до 16 бара в действащи водопроводи, системата ZAK на Hawle е перфектна за монтаж под налягане. Адапторът за пробиване под налягане ZAK се свързва без усилие с машината за пробиване под налягане Hawle и водовземната скоба за пробиване, което позволява да се пробиват тръбопроводи от чугун, стомана, PVC, PE и AC лесно и ефективно, с или без вътрешно налягане.

Предимства на ZAK-системата на Хавле

  • Бързо – спестете време при работа с високи почасови ставки или кратки срокове
  • Гъвкаво – компенсира движенията на почвата и вибрациите
  • Устойчиво на корозия – трайна антикорозионна защита и при многократна употреба
  • Устойчиво на течове – напълно уплътняващи до 16 бара
  • Надеждно – издръжлива конструкция с висококачествени материали и строги проверки на качеството
  • Многофункционално – широка продуктова гама за различни сградни водопроводни отклонения.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710