ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

Hawle System 2000

За какви видове тръби се използва Система 2000?

В средата на 80-те Хавле разработи своята Система 2000 като специална механична връзка за свързване на пластмасови тръби, включително:

 • HDPE/PE тръби (полиетилен),
 • MOPVC/PVC тръби (поливинилхлорид)
 • оPVC тръби

Пластмасовите тръби започват да навлизат масово във водоснабдителните мрежи през 80-те години на 20-ти век и оттогава се използват широко в нови и за рехабилитация на стари водоснабдителни мрежи. В много европейски градове все още могат да се намерят тръби по-стари от 100 години, които изискват подмяна поради високи нива на течове. В случай на авария азбестоциментовите тръби обикновено се заменят с PE или PVC тръби, които имат редица предимства пред тръби от други материали по отношение на честотата на авариите.

Продуктови предимства на Hawle System 2000

Муфата (съединителят) за тръби Система 2000 представлява втулка от сферографитен чугун с епоксидно покритие със заключващи пръстени, които са прикрепени към нея с шестоъгълни болтове, разделени от дистанционни втулки. Между заключващите пръстени и съединителя са разположени захващащи пръстени и уплътнения. Елементите на Система 2000 включват:

 • Тяло (1) и заключващ пръстен (2), изработени от сферографитен чугун, с епоксидно антикорозионно покритие
 • 3 пръстена за захващане от месинг (за DN 300+ от бронз)
 • 4 шестостенни болта и шайби от неръждаема стомана
 • 5 Уплътнителен пръстен от еластомер
 • 6 дистанционни втулки от PE

Hawle System 2000

Уникален дизайн на пръстена за захващане на Система 2000

Повечето механични съединения за PVC/PE тръби имат захващащи пръстени с жлебове или „зъбци“ като захващащ елемент. Докато масивните зъби или жлебове оказват допълнителен ненужен натиск върху повърхността на тръбата, моделът с фини зъбци разпределя натиска по-равномерно.

Всяка връзка Система 2000 е оборудвана с месингов пръстен за захващане с машинно заточени фини зъби. Този пръстен се притиска върху PE или PVC тръбата върху голяма площ, осигурявайки сигурна, постоянна ограничителна връзка. Специалната конструкция на захващащия пръстен Hawle System 2000 осигурява безопасното фиксиране на тръбата. Това означава, че не могат да възникнат проблеми поради нарушаване целостта на тръбата или скъсването й при нормална експлоатация под земята.

Принцип на работа на Hawle System 2000 конектор

За да се монтира връзка Hawle System 2000, не са необходими специални инструменти. Достатъчен е обикновен гаечен ключ. При затягане на болтовете заключващият пръстен с пръстена за захващане притискат уплътнителния пръстен вътре в тялото, докато заключващият пръстен докосне втулката (1). Както се случва, пръстенът за захващане на Система 2000 започва да се свива в диаметър и неговата заострена повърхност се врязва в PVC или PE тръбата (2). След като болтовете са затегнати и разстоянието между тялото и фиксиращия пръстен е спряно от дистанционер, гумен уплътнителен пръстен, притиснат от ключалката и захващащия пръстен, напълно запълва пространството между тръбата и тялото. Връзката е инсталирана успешно (3). Тъй като във всички муфи на Система 2000 уплътненията на устните и пръстените за захващане не са в контакт, функциите за уплътняване и задържане са разделени, за да осигурят перфектно свързване, едновременно водоплътно и затегнато.

Hawle System 2000

System 2000: Гама от продукти на Hawle

Със Система 2000 Хавле предлага една от най-широките продуктови гами сред другите производители на подобни механични съединения за пластмасови тръби. Портфолиото на Hawle System 2000 включва муфи, фланцови адаптори, колена, тройници, крайни капачки, пети, комбинирани и шибърни спирателни кранове, подходящи за всички видове инсталации. В зависимост от продукта, диаметрите на System 2000 варират от d63 до d630.

Къде мога да използвам връзките на Hawle System 2000?

Hawle System 2000 е система от фитинги и спирателни кранове, която е достатъчна за изграждане на цялостна ПЕВП/ПВЦ водопроводна мрежа без използването на каквито и да е фланцови съединения. С механични връзки като фланцов адаптор System 2000 или муфа Syno2000 става възможно свързването на PVC/PE тръби към всеки друг вид тръба (стомана, чугун, азбестоцимент, стъклопласт) от един и същ условен диаметър, както и към съседни диаметри.

Предимства на продукта:

 • за всички стандартни размери на PE и PVC тръби
 • тяло, изработено от сферографитен чугун GJS-400-15- достатъчно гъвкав и здрав материал
 • превъзходна защита от корозия, благодарение на епоксидно прахово покритие съгласно стандартите на GSK
 • уникален дизайн на пръстена за захващане с фини зъбци за сигурна и постоянна ограничителна връзка
 • лесен за сглобяване и разглобяване
 • висока устойчивост на опън
 • напълно годен за многократна употреба
 • дълъг живот на продукта

Предимства за клиента:

 • Време ↓
 • Разходи за престой ↓
 • Разходи за монтаж ↓
 • По-малко необходими части на склад
 • Над 3 милиона продадени продукта и без рекламация

Hawle System 2000 – алтернатива за заваряване на тръби?

В някои случаи челното заваряване или електрозаваряването не са най-доброто решение за свързване на PE тръби. Например когато няма наличен квалифициран персонал, който да извърши заваряването, или метеорологичните условия не позволяват изсушаване на тръбата за заваряване, или просто не е икономично да се наема заваръчен екип със скъпо оборудване, тъй като само трябва да се направят малко връзки. В такива случаи се използват механични тръбни връзки като Hawle System 2000.
Механичните връзки Hawle System 2000 са проектирани да позволяват бързо и лесно свързване на PVC/PE тръби от монтажници без специално обучение и само с инструменти като динамометричен ключ. Като цяло, монтажът на връзката System 2000 отнема няколко минути, което значително намалява разходите за труд.

Днес Hawle System 2000 е сред най-сигурните решения за свързване на пластмасови тръби за вода. От разработката си досега над 3 милиона различни продукти на System 2000 са инсталирани на водопроводи по целия свят.

Ако имате допълнителни въпроси относно връзката System 2000 или търсите подходящо решение за вашето приложение, може да се свържете с нас. Ще се радваме да сме ви полезни.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710