ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ХАВЛЕ

Семейна компания с широк поглед

Групата Hawle Austria произвежда и разпространява качествени продукти за водоснабдяване в целия свят с мисията да намира винаги най-доброто решение за своите клиенти и да бъде надежден партньор на своите служители.

От началото в гаража до глобален технологичен лидер

Питейната вода е един от най-ценните ресурси в света. Тя е и фокусът на Хавле повече от 70 години. Чистата питейна вода означава живот. Животът означава обвързване. Ето защо Хавле предоставя най-надеждните връзки за водопроводи за питейна вода по целия свят.

Историята на успеха започва през 1948 г. с идея за революционна съединителна връзка на тръби за питейна вода. Базирана във Фьоклабрук, Хавле Австрия Груп е производител и дистрибутор на висококачествени спирателни кранове и фитинги в много държави. Тези продукти се произвеждат поколения наред за поколения напред и се използват по целия свят от водоизточника до сградното водопроводно отклонение.

1948 до 1960 година

Революционната идея

Историята на успеха на Хавле започва с един прост въпрос: как да свържем две тръби заедно?
Енгелберт Хавле посвещава времето си за решаването на този проблем, докато работи във фабриките Щайр по време на Втората световна война. Работата му е била да поддържа водопроводите. Този прост въпрос довежда до революционна идея и основаването на компанията в австрийския град Фьоклабрук през 1948 година.

Основното изобретение е така наречения SPAR flange „спестяващ фланец“ – пръстен, изработен от чугун, който прави възможно свързването на две тръби едновременно водоплътно и затегнато срещу изплъзване. В работилница, която е била скромно оборудвана, но изпълнена с идеи и страст, квалифицираният машинист започна да произвежда своя “Spar” фланец.

С нарастването на клиентите за шибърни кранове, той се възползва от съществуващия си опит в преработката на каучук и пуска на пазара следващия революционен продукт през 1958 г.: първия в света шибърен кран с гумиран клин под името „Вулкан“. Това нововъведение засилва позицията на Хавле като пионер и я подтиква да продължи да разработва нови продукти.

1960 до 1990 година

Пионерски изобретения в следвоенния бум

Създаването на първите производствени мощности във Фьоклабрук през 1948 г. е последвано от откриването на клон във Франкенмаркт през 1962 г. Производството на шибърния спирателен кран „Вулкан“ започва и се събужда страстта на Хавле към иновациите. През следващите години са направени важни постижения:

 • 1961 г. „ISO“ фитинг (фитинг за PE тръби, с едновременно водоплътна и затегната муфа)
 • 1966 г. „Комбинирани кранове“ (фитинги с интегрирани спирателни кранове)
 • 1967 г. „Elypso кран“ (първият шибърен кран с гумиран клин с къса строителна дължина за PN 16)
 • 1983 г. „BAIO система“ (гама от безфланцови спирателни кранове и фитинги, с байонетно свързване)
 • 1985 г. „Комбиниран въздушник“ (първият въздушник, специално проектиран за подземен монтаж без шахта)
 • 1985 г. „H3“ (първият напълно устойчив на корозия пожарен хидрант)
 • Този пионерски дух става очевиден не само в продуктите, които се разработват, но и в разширяването на бизнеса: през 1989 г. Хавле открива клон в Унгария.

1990-те до 2000-та

Начало на интернационализацията

След като границите в Източна Европа се отварят, Хавле започва постепенно да разширява своята дейност, създавайки клонове в Чехия, Полша и Словакия. Продължава и работата по разработването на продукти:

 • 1993 г. „Система 2000“ (гама спирателни кранове и фитинги с муфи за PE и PVC тръби)
 • 1995 г. „ZAK система“ (гама тротоарни спирателни кранове и фитинги с байонетна връзка)
 • 1998 г. „E2 Шибърен кран“ (ново поколение шибърни спирателни кранове с възможности за свързване към различни видове тръби)
 • 2000 г. „H4“ (ново поколение хидранти)

От 2000 г. до наши дни Нова структура на фирмата Подтикната от голямото търсене на своите продукти и услуги, Хавле започва новото хилядолетие със стратегия за динамичен растеж и създава голям брой дъщерни дружества. През 2012 г. започва организационно преструктуриране: създава се Hawle Beteiligungsgesellschaft m.b.H., което обединява почти всички компании от Hawle Austria Group, както в Австрия, така и в чужбина, като една организационна единица.

 • 2003 г. „Hawle A-клапан“ (първият в света шибърен кран с моно-дизайн)
 • 2006 г. „Hawle FIT“ (Push-fit фитинги от ново поколение, усъвършенстване на изпитания ISO монтаж)
 • 2008 г. „Vario“ (фитинг за свързване на тръби, гъвкав монтаж; ъглови отклонения плюс регулиране на дължината и регулируемо позициониране на отвора на болта)
 • 2011 г. „Synoflex“ (система от муфи и фланцови адаптори за свързване на различни видове тръби, която осигурява едновременно водоплътна и затегната връзка)
 • 2012 г. „Обратна клапа за отпадни води“ (сферична обратна клапа за отпадни води, лесна за монтаж, експлоатация и поддръжка)
 • 2012 г. „Combiflex“ (Система от муфи за свързване на ПЕ и ПВЦ тръби с тръби от чугун, стомана, и т.н.)
 • 2013 „Спирателен кран тип Бътерфлай“ (двойноексцентричен фланцов бътерфлай спирателен кран)

Хавле днес

Развитието продължава…

Хавле има ясна, дългосрочна стратегия за гарантиране на успеха си в бъдеще. Като все още семейна компания, Хавле Груп знае колко важно е да изпълнява отговорностите си към своите служители, партньори,клиенти и доставчици.

Компанията предприема активни стъпки, за да влезе в новите области на растеж в сектора за управление на водите и да допринесе за технологичните разработки, които биха променили коренно света на водата. Това е така, защото Хавле Груп е точно като своите продукти: създадена за поколения напред.

All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710