ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

RFID система за точково обозначаване и трасиране на подземни инфраструктурни мрежи

RFID системата е алтернатива на детекторните ленти с медни проводници, които се полагат непосредствено над тръбопроводите, изпълнени от синтетични материали, за нуждите на техническата експлоатация, съгласно НАРЕДБА № 2 от 22 март 2005 г.за проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи.

От юни 2016г. Наредба № 2 позволява използването на различни системи за обозначаване, трасиране и идентификация на подземните водопроводи.

RFID системата работи на радиочестотен принцип и се състои от аналогови и смарт маркери, локатор и софтуер за база данни за РС. Маркерите се полагат над значими точки от подземната инфраструктура като отклонения, място на смяна на диаметъра на тръбите, смяна на материала на тръбите, промяна на дълбочината на мрежата, смяна на посоката, кранове, дъги на подземната мрежа, пресичане с други подземни мрежи, и др. Всеки смарт маркер има уникален идентификационен номер. Информацията от маркерите се записва в локатора и чрез USB кабел се прехвърля в компютъра, където gps координатите на маркерите се изобразяват в Google maps, с възможност за експорт към ГИС система. Софтуерът и мобилното приложение могат безплатно да се свалят от уеб страницата www.komplex.sk, която е и на български език.

 

RFID система за точково обозначаване и трасиране на подземни инфраструктурни мрежи

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710