ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

Интелигентни ултразвукови водомери Kamstrup намаляват разходите и увеличават приходите в Антверпен, Белгия

В процес на изпълнение е мащабен проект за модернизация на системата за измерване и отчитане на водопотреблението в Антверпен, Белгия. „Преди няколко години местният ВиК оператор Water-link инвестира в модерно, интелигентно решение на Kamstrup, позволяващо дистанционен контрол върху водоснабдителната мрежа, а целта е да се подобри прецизността на данните за потреблението на вода”, информираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество ДМ Арматурен, което е и партньор на Kamstrup у нас. Докъде е стигнала инициативата и какви са резултатите, ще Ви разкажем днес.

Интелигентни ултразвукови водомери Kamstrup намаляват разходите и увеличават приходите в Антверпен, Белгия

 

Водоснабдителното дружество Water-link обслужва над 640 000 крайни потребители в Антверп. Доскоро, поради наличието само на механични водомери, клиентите е трябвало ръчно да отчитат своите устройства и да докладват стойността по пощата, онлайн или по телефона. Но тъй като мнозина клиенти на дружеството никога не са изпращали своите отчети, операторът влага време и ресурси в събиране на липсващите показания и извършване на изчисления за оценка, но го прави периодично. Това означава, че клиентите не са таксувани ежемесечно за действителното си потребление и решенията за работата на комуналната компания не са се основавали на точни данни.

Решението идва с интелигентните ултразвукови водомери MULTICAL® 21 на Kamstrup, като до момента в Антверп са инсталирани около 160 000 броя, а цялостният проект предвижда въвеждане на 205 000 такива водомери. Очаква се те да бъдат поставени през лятото на тази година.

 

Интелигентни ултразвукови водомери Kamstrup намаляват разходите и увеличават приходите в Антверпен, Белгия

 

„MULTICAL® 21 е първият по рода си интелигентен водомер с интегрирана комуникация Sigfox. Благодарение на новите „умни“ измервателни уреди, ВиК операторът, който досега е получавал реални данни средно веднъж на две години, ще може да отчита стойностите от всички водомери всеки ден – решение, което ще намали разходите и ще увеличи приходите на дружеството“, обясниха от ДМ Арматурен.

Освен че потребителите вече няма да са ангажирани с отчитане на водомерите си, те ще се радват и на прецизни сметки за вода, основани на реалното им потребление. В допълнение смарт системата ще може да сигнализира и за аварии, течове или други проблеми по мрежата. Благодарение на частично функциониращата обновена мрежа, вече са открити над 4000 теча.

„Очакваме в резултат от изпълнението на проекта да повишим сериозно прецизността в отчитането на консумираната вода. Проучваме и възможностите за по-нататъшна автоматизация, като вграждаме повече интелигентност в системата на Kamstrup. Нашата цел е да можем да класифицираме алармените сигнали и по този начин да се съсредоточим върху най-критичните от тях, за да ги отстраним бързо и ефективно“, коментира инж. Берт Фабри от Water-link.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710