ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ДМ Арматурен: Технологията за покритие на фитинги Blue Shield на Hawle осигурява максимална защита от корозия за десетилетия

В стремежа си да отговори на най-високите изисквания на индустрията, утвърденият австрийски производител на арматура за тръбни системи Hawle усъвършенства в продължение на десетилетия технологията за покритие на своите продукти.

В резултат, днес брандът предоставя оптимално ниво на надеждност, издръжливост и безопасност на изделията, използвайки покритието Blue Shield (б.ред. Син щит). Какво представлява то и какви са предимствата му, за Инженер.bg разказаха от фирма ДМ Арматурен – официален представител на Hawle за българския пазар.

„Технологията, която Hawle прилага за покритие на своите фитинги и вентили, т.нар. Blue Shield, осигурява перфектна защита от корозия, като гарантира дълготрайна функционалност и дълъг експлоатационен живот на съответните елементи. Тяхната защита е обезпечена за десетилетия напред, а това означава, че скъпите ремонти, течовете и загубите на вода остават в миналото“, посочиха от ДМ Арматурен.

Покритието се нанася с помощта на процеса на епоксидно вихрово синтероване – прецизна техника, която осигурява еднаква дебелина на покритието и защита на цялата повърхност, дори в труднодостъпни зони, които остават скрити от погледа.

За целта процесът се управлява роботизирано, което осигурява постоянно високо качество. Blue Shield се нанася безпроблемно и върху компоненти с големи размери до DN 600.

ДМ Арматурен: Технологията за покритие на фитинги Blue Shield на Hawle осигурява максимална защита от корозия за десетилетия

Дебелината на покритието, както и липсата на пори и оптималната адхезия както отвътре, така и отвън (устойчивост на удар, повърхностно омрежване и катодно разслояване) се проверяват от строги тестове за качество.

Тъй като вентилите и фитингите на Hawle се използват в мрежи за питейна вода, тяхната пригодност за тази област на приложение трябва да бъде абсолютно проверена. Това се гарантира чрез вътрешно наблюдение и мониторинг от трети неутрални страни.

В резултат на покривната технология, продуктите на Hawle отговарят на най-високите стандарти за качество, потвърдени със сертификати от институции като:

  • ÖVGW (Австрийска асоциация за газова и водна индустрия);
  • Kiwа (Aвтономна глобална организация за тестване, инспекция и сертифициране (TIC), обучение и консултантски услуги);

„Освен това якостта на свързване е сертифицирана от GSK (Асоциация за осигуряване на качество за тежка защита от корозия), като значително надминава индустриалния стандарт“, допълниха от

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710