ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ДМ Арматурен: Немски ВиК оператор инвестира във водомери Kamstrup с безжично отчитане за по-ефективни и качествени услуги

Водоснабдяването може да се управлява успешно само чрез постоянно подобряване на ефективността. Ето защо базираното в Пегниц, Горна Франкония, Германия, ВиК дружество Juragruppe се подготвя за бъдещето като инвестира в ултразвукови водомери с безжично дистанционно отчитане на Kamstrup.

„Целта на инвестицията е да се повиши ефективността, като същевременно се спестят разходи и се опрости административната работа“, коментираха пред Инженер.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания ДМ Арматурен, специализирана в предлагането на продукти и решения за ВиК инфраструктура и официален партньор на Kamstrup у нас.

„Сравнителни проучвания сочат, че Juragruppe се представя много добре в категории като ефективност, обслужване на клиенти и качество на услугите. Корпоративната философия на компанията обаче е базирана на стремежа към постоянни подобрения.

В тази връзка новите безжични водомери на Kamstrup помагат на доставчика да развива и поддържа високите си нива на производителност“, разказаха още от ДМ Арматурен.

Методът за отчитане на измервателните уреди, който Juragruppe използва преди нововъведението, е определен като изключително скъп и трудоемък процес.

За отчитане на водомерите са наемани допълнителни служители, например пенсионери и студенти, а жителите често отсъстват от домовете си, което налага няколко на брой посещения на един адрес. Освен това данните, получени по този начин, са достатъчни единствено за изготвяне на сметката за вода.

ДМ Арматурен: Немски ВиК оператор инвестира във водомери Kamstrup с безжично отчитане за по-ефективни и качествени услуги

Безжичното отчитане на измервателните уреди директно от преминаващ автомобил от своя страна предоставя бърз и ефективен достъп до необходимите данни на фиксирани дати. Следователно се спестява време на Juragruppe, както и значителни разходи.

Едновременно с това процесът подобрява удобството на клиентите, като ги освобождава от задължението да присъстват в дома си по време на отчета. „Чрез подаване на данните за потреблението и работа в точно определения времеви интервал, новите водомери подкрепят Juragruppe в процеса на цифровизация.

Нещо повече, безжичното предаване от новите водомери позволява на Juragruppe да открива по-бързо всяка загуба на вода в резултат на течове и спукани тръби например – проблем, за чието решение е било необходимо обхождане на даден район лично и търсене на аварията „на ръка“, поясниха от българската компания.

Новата ултразвукова измервателна технология на водомерите Kamstrup всъщност доказва ефективността си повече от 20 години, но чрез приложения, свързани с използването за топломери. Тя води до по-висока прецизност на резултатите и по-добра стабилност на измерването.

Високото качество на самите уреди спестява най-малко една смяна на измервателния уред, а потребителите получават висока и справедлива точност на своите сметки.

ДМ Арматурен: Немски ВиК оператор инвестира във водомери Kamstrup с безжично отчитане за по-ефективни и качествени услуги

„Водомерите на Kamstrup гарантират, че най-малкият и най-големият поток се отчитат надеждно благодарение на широкия динамичен диапазон от 3 до 3100 l/h. Още една изключително важна тяхна характеристика е, че нямат движещи се части в зоната на потока, което ги прави по-малко податливи на повреди или износване. Следователно при това поколение измервателни уреди няма пускане и спиране, а се измерва само действително изразходваното водно количество.

„Комбинацията от ултразвукова технология и електронен трансфер на данни означава още, че грешките при разчитане на данните и произхождащите от тях дискусии с клиентите на ВиК оператора остават завинаги в миналото“, допълниха още от ДМ Арматурен.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710