ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ДМ Арматурен: Kamstrup пусна на пазара най-големия си ултразвуков водомер! Новият flowIQ 4200 измерва дебити до 1000 куб.м./ч.

„На пазара вече е най-новият и най-голям ултразвуков водомер на Kamstrup – flowIQ 4200. Измервателният уред осигурява прецизно измерване чрез ултразвукова технология за дебити до 1000 m3/h, като по този начин покрива нуждите на най-големите индустриални предприятия и водоснабдителни дружества, помагайки им не само да измерват точно водните си количества, но и да спестяват време и ресурси“, съобщиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е официален партньор на Kamstrup за пазара у нас. Подробности за новия водомер flowIQ 4200 представяме в днешния материал.

FlowIQ® 4200 е носител на високото качество и прецизност на всички измервателни уреди от ултразвуковата гама на Kamstrup, а в резултат на ултразвуковото измерване се постига намаляване на загубите на вода, минимална нужда от поддръжка на системите с по-малки човешки и финансови ресурси и по-прецизно фактуриране за потребителите. Основните предимства на прибора са:

 • Експлоатационен живот до 20 години;
 • Висока точност на измерването през целия експлоатационен живот;
 • Гъвкав и лесен монтаж благодарение на разделените фланци;
 • Сменяеми батерии за удължаване на живота;
 • Точно таксуване на потребителите.

FlowIQ® 4200 се предлага в пет различни размера, за да отговори на изискванията на възможно най-много приложения: най-малкият от тях е с диаметър DN125, нормален дебит Q3 от 160 m3/h и дължина 250 mm, а най-големият – с диаметър DN300, нормален дебит Q3 от 1000 m3/h и дължина 500 mm. За всички размери е наличен динамичен диапазон от R250, въпреки че моделите са одобрени за динамичен диапазон до R1000.

ДМ Арматурен: Kamstrup пусна на пазара най-големия си ултразвуков водомер! Новият flowIQ 4200 измерва дебити до 1000 куб.м./ч.

„Новият ултразвуков водомер за големи дебити е подходящ за приложение в различни жилищни, търговски и индустриални райони, като позволява да се установи зоново измерване във водоснабдителната мрежа.

Така например измервателният уред може да бъде инсталиран на входа на индустриален парк или на голямо промишлено предприятие, в което се поддържат значителни дебити през целия ден. Освен това, въпреки че е класифициран като водомер за студена вода, максималната температура, при която може да работи, е 50 °C, което е много над индустриалния стандарт от 30 °C”, поясниха от ДМ Арматурен. (Повече за измервателния уред можете да видите във видеото по-долу.)

Ето и подробности за отделните характеристики на FlowIQ® 4200:

Точност

„Базиран на най-новата ултразвукова технология, flowIQ® 4200 предлага водеща в индустрията точност и измерва дори малка консумация благодарение на ниския начален поток. Без движещи се части, flowIQ® 4200 поддържа висока и стабилна прецизност през целия си експлоатационен живот“, подчертаха от българската компания. FlowIQ® 4200 се предлага в размери от DN125 до DN300 и разполага с 4 преобразувателя, осигуряващи високопрецизни показания с ниска граница на грешка.

Живот на батерията

Водомерът е снабден с две сменяеми литиево-йонни батерии. Възможно е също така уредът да се свърже към външен източник на захранване – дори когато е потопен във вода.

Комуникация

FlowIQ® 4200 поддържа външна комуникация и системна интеграция чрез сериен изход, което позволява безопасно и лесно дистанционно четене и събиране на данните.

Интелигентни аларми

Интелигентните аларми, които flowIQ® 4200 поддържа, уведомяват операторите за нередности в мрежата, например за температурни отклонения, опити за манипулиране или обратни потоци. А алармените сигнали са за:

 • Опити за манипулация на измерването;
 • Работа на сухо;
 • Обратен поток;
 • Изтощена батерия;
 • Ниска температура;
 • Висока температура;
 • Без консумация;
 • Преливане.

ДМ Арматурен: Kamstrup пусна на пазара най-големия си ултразвуков водомер! Новият flowIQ 4200 измерва дебити до 1000 куб.м./ч.

Сертификация на flowIQ® 4200

Водомерът на Kamstrup отговаря на следните сертификати и стандарти:

 • Сертифициран е съгласно изискванията на MID & OIML R49;
 • Тестван съгласно OIML R49 & ISO4064;
 • Степен на устойчивост IP68;
 • Одобрен за работа с питейна вода;
 • Проектиран в съответствие с указание 7.2 на WELMEC за софтуер на MID устройства.

„Дълготрайните, висококачествени и здрави измервателни уреди, като тези на Kamstrup, спестяват средства и време, а околната среда също ще е защитена. Измервателните уреди от гамата flowIQ имат живот до 20 години с много малка загуба на точност с течение на времето, което е възможно благодарение на високите стандарти, които производителят поставя. Водомерите на Kamstrup се калибрират и тестват старателно в производствените съоръжения на компанията в Дания или Джорджия, САЩ“, допълниха от ДМ Арматурен.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710