ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

ДМ Арматурен: Ножови шибъри с дистанционно управление Hawle осигуряват правилно функциониране на резервоар за дъждовни води в Мадрид

Един от начините за справяне с прекомерните количества дъждовна вода в урбанизирани територии са резервоарите за дъждовна вода. Именно с такива съоръжения разполага и испанската столица Мадрид, които при това са едни от най-големите в Европа. Какво представляват този тип хранилища и по какъв начин ножовите шибъри Hawle спомагат за тяхното правилно функциониране, за Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е официален партньор на австрийския производител у нас.

„Хранилищата за задържане на дъждовна вода са изкуствени басейни, които се използват за временно съхраняване на големи количества дъждовна вода. Когато пада силен дъжд, оттокът може да надвиши капацитета на канализационната система или пречиствателните станции за отпадъчни води. Именно тогава тези басейни влизат в действие. Излишният отток се отклонява към резервоарите за задържане на дъждовна вода, докато метеорологичните условия се нормализират и водата може да бъде транспортирана и пречистена. Басейните за задържане се използват също за избягване на директни зауствания в реките по време на обилни валежи, намалявайки по този начин замърсяването, което е често срещано при тези обстоятелства“, обясниха от ДМ Арматурен.

Мадрид разполага с 4 големи и 32 по-малки хранилища за задържане на дъждовни води, построени на стратегически места в града, чийто общ капацитет е 1 410 100 m3.

Един от тези басейни е подземният резервоар Butarque, с капацитет от 358 919.50 m3, който заедно с Arroyofresno, също в Мадрид, е един от най-големите в Европа.

„В Butarque са монтирани дроселови клапи от серия 20 на Hawle, които обаче вече не функционират правилно. Това води до множество проблеми, тъй като тази арматура регулира потока на рециклирана вода, която се използва за почистване на съоръжението след валеж. Налага се да бъде използвана около 50 пъти годишно, което означава, че трябва да функционира коректно и безпроблемно“, разказаха още от българското дружество.

ДМ Арматурен: Ножови шибъри с дистанционно управление Hawle осигуряват правилно функциониране на резервоар за дъждовни води в Мадрид

Операторите на съоръжението се спират на шибъри Hawle knife DN 200 със задвижка, които се активират чрез дистанционно управление. Устройствата се отличават със:

  • Здрава конструкция и дълготрайна защита от корозия;
  • Задвижване чрез ръчно колело или електрически задвижващ механизъм;
  • Корпус от една част: от DN 50 до DN 400;
  • Съответствие с изискванията на EN 558 GR 20.

Ножовите шибъри Hawle DN65-400 се предлагат също така с възможност за пневматично задвижване.

„Hawle е компания, която от стартъп в гараж се превръща в световен технологичен лидер във ВиК областта. История ѝ започва през 1948 г. с прогресивната идея за революционна тръбна връзка за тръбопроводи за питейна вода. Днес е производител и дистрибутор на висококачествени арматури за тежък режим на работа, които намират приложение в различни обекти по целия свят. В Hawle вярват, че водата означава живот, а животът – ангажираност, ето защо целта им е да предоставят оборудване за ВиК мрежи и съоръжения с най-висока надеждност“, коментираха от ДМ Арматурен.

ДМ Арматурен: Ножови шибъри с дистанционно управление Hawle осигуряват правилно функциониране на резервоар за дъждовни води в Мадрид

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710