ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:

Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби.

Днес откриването на течове често е отнемаща време, неефективна и скъпа задача. А ако операторите нямат тази информация, познанията им за водоснабдителната мрежа, която управляват, се основава на теоретични модели или на база опит-грешка. Същевременно водните ресурси стават все по-оскъдни и всички ние се нуждаем от надеждни и иновативни решения за защитата им. Следователно, говорейки за иновативното решение на Kamstrup, става дума за борба със загубата на вода. А с FlowIQ 2200 те вдигат „летвата“ наистина високо.

 

Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

 

Пълна прозрачност на мрежата с акустична технология и ново ниво в „интелигентното“ отчитане

FlowIQ 2200 използва интегрирана ултразвукова система за отчитане, като по този начин позволява на операторите да наблюдават водоснабдителната мрежа и възникналите течове по нея. Минималният стартов дебит, който водомерът може да отчете, е само 2 l/h, което го поставя на първо място в съответния клас измервателна техника. Измервайки и най-малката консумация на вода, дебитомерът е стабилен в целия диапазон и се отличава с много малка граница на грешката. А фактът, че уредът няма движещи се елементи, гарантира дълга продължителност на живота му – цели 16 години, както и прецизна работа през целия експлоатационен срок.

Подобно на мрежа от логери за шум, водомерите FlowIQ 2200 могат да наблюдават шумовете в цялата водоснабдителна система постоянно. Това означава, че няма нужда от допълнителни логери, които да следят за течове. Ултразвуковият водомер на Kamstrup включва интегрирана акустична система за откриване на течове, интелигентни аларми и информационни кодове, опция за записване на нужните на оператора данни, като е възможно и дистанционно отчитане.

 

Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

 

Иновативният дебитомер е резултат от над 30-годишния опит на производителя и предоставя на съвременните ВиК дружества коректно фактуриране за техните клиенти, оптимизация на процесите и намаляване на загубите на вода.

Контакти

Свържете се с нас

GDPR*
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem
All Rights Reserved ©2024 DM ARMATUREN | Created by Carpe Diem

Свържете се с нас и на телефон: 0895447710