logo

Само най-доброто е достатъчно добро

Интервю с Диана Младенова

Диана Младенова

Г-жо Младенова, в началото бихте ли представили фирмата и дейността, с която присъствате и се развивате на пазара?

Фирма ДМ Арматурен е правоприемник на Хавле Арматурен, която е основана през 2004 година като дъщерна фирма на Хавле Арматуренверке ГмбХ, Австрия. Основната ни дейност е продажба на спирателна и присъединителна арматура за вода с марката Хавле. Хавле присъства успешно на нашия пазар от 15 години. Като начало на това присъствие на марката у нас ние считаме 2001 година, когато е сключен първият договор с ВиК дружество – ВиК Благоевград. И тази година честваме 15 години Хавле в България.

Разкажете повече за продуктите и решенията, които предлагате. Какво е характерно за тях и приложението им?

Голям дял в нашата продуктова гама заемат шибърните спирателни кранове. Хавле предлага шибърни кранове от 58 години, и е компанията, патентовала първия кран с гумиран клин, което впоследствие се превръща в стандарт. Това гумиране на клина позволява да се постигне отлична водоплътност на затворния механизъм, а конструкцията на корпуса позволява работа при високи налягания. Благодарение на тази иновация на Хавле, крановете не се монтират в шахти, а могат да се монтират директно под земята и да се управляват от повърхността. През годините Хавле инвестира много в усъвършенстването на конструкцията на шибърния кран, така че да гарантира 10 години фабрична гаранция. Шибърите на Хавле са много добре познати на работещите в сектора и са предпочитани, защото са изработени по начин, който гарантира една и съща сила на затваряне и отваряне за целия експлоатационен период. Ние сме сертифицирани по системата за управление на качеството ISO 9001 и държим сметка за рекламациите от клиенти. За 15 години нямаме никакви рекламации.

Акцентирах върху шибърните кранове на Хавле, но компанията предлага и много други продукти за водната инфраструктура, добре познати на хората в бранша. Новост за компанията са автоматичните филтри с обратно промиване и UV филтри, с които е направена е първата крачка в областта на пречистването на води за питейни и индустриални нужди.

Какво е да сте партньор на компания, наложила името си и разпознаваема навсякъде с продуктите си?

За нас е привилегия да работим с такъв надежден партньор, какъвто е Хавле. Защото, предлагайки арматура на пазара, ние залагаме нашето име. И доставяйки продукти, трябва да сме сигурни, че даваме решение, а не създаваме проблем. С продуктите на Хавле ние сме сигурни, че допринасяме за една бъдеща по-лесна експлоатация на водопроводните мрежи. Вярваме, че обществената нагласа трябва да се промени в посока на по-високи изисквания при изграждане на водната инфраструктура, с гаранция за поколения напред. С влагането на качествени кранове и фитинги се намаляват физическите загуби на вода във водопроводите, от една страна, и от друга – се намаляват експлоатационните разходи на водоснабдителните дружества. Това дава смисъл на нашата работа.

В заключение, какво предвиждате за развитието си в близък план? Бихте ли сподедили за някои планове или насоки на бъдещата Ви работа?

Желанието ни е да предлагаме по-широка гама иновативни продукти на пазара в сектор ВиК. Освен продуктите на Хавле, сега предлагаме на пазара бътерфлай кранове и обратни клапи от Франция, на фирма Сокла.

Отскоро развиваме и ново направление – предлагаме водомерите на Kamstrup. С тези ултразвукови водомери ще допринесем за намаляване на търговските загуби на вода. Те са изключително прецизни уреди, които поддържат една и съща точност в отчитането през целия период на експлоатация.

Друг нов продукт, който предлагаме, е интелигентна система за радиочестотна идентификация, която се използва за обозначаване и локализиране на подземни комуникации, посредством маркери. Смарт маркерът е пасивна електрическа марка, която се инсталира на значими точки в подземната мрежа. Този продукт е патент на фирма Комплекс, Словакия, на която сме представител за България и Македония.

В обобщение бих искала да кажа, че тази годишнина е добър повод да се огледаме, да оценим нашето място на пазара и да потърсим нови предизвикателства. Бих искала да благодаря на нашите клиенти и партньори за доверието през тези години. Работата ме срещна с много прекрасни хора. Резултатите от работата ни ми носят удовлетворение и мога да кажа все още I love this game.

Партньори
hawle
hawle
hawle
hawle

Адрес:

Централен офис:

София 1330, бул. Акад. Иван Гешов 2Е,

Бизнес Център Сердика,

сграда 3, офис 110;

Адрес склад:

1220 София,

Кв. Военна рампа,

Ул. Локомотив 7;

Обадете ни се:

0895447710

02/9311277

0895447703

0895447708

ФАКС: 02/9310436

Пишете ни:

hawle@hawle.bg

dmladenova@hawle.bg

mnenov@hawle.bg

vkushleva@hawle.bg

top