logo

Само най-доброто е достатъчно добро

Новини

Проект AKKUYU в Турция

НОВА СИРИА, член на Хавле Австрия Груп, подписа договор за многомилионен проект за атомната електроцентрала Akkuyu в Турция, заедно с производителя на тръби Superlit, за механични фитинги DN4000, инсталирани на тръби GRP DN4000.

Nova Siria

Главните герои


Nova Siria

MARCO FERRERO, Изпълнителен директор на Нова Сириа

„Сътрудничеството между Нова Сирия и Superlit започна преди много години. Вече си бяхме сътрудничили в редица международни проекти от миналото с изпълнителите, които изпълниха тези големи договори, като доставяхме нашите фитинги с голям диаметър, които да бъдат монтирани на тръби Superlit GRP". Комбинацията от двете компании винаги е била печеливша, тъй като и двете фирми се стремят към най-високо качество и най-добро обслужване на клиентите. Проектът Akkuyu представлява първото пряко сътрудничество между нашите марки и съм сигурен, че това ще бъде началото на активно и продуктивно сътрудничество в световен мащаб. Този многомилионен договор, подписан със Superlit, предвижда доставката на 40 бр. фитинги DN4000, които ще бъдат произведени между втората половина на 2020 г. и началото на 2021 г. Ние сме много развълнувани, че започнахме това сътрудничество със Superlit и сме сигурни, че това ще бъде само началото на дълго и активно сътрудничество между нашите две компании".

Nova Siria

MARTIN KAST, Изпълнителен директор на Хавле Австрия Груп

“Хавле Австрия Груп е тясно свързана с Турция, Русия и Италия чрез собствени местни производствени заводи. Ето защо сме особено доволни, че изграждането на атомната електроцентрала в Akkuyu се основава на сътрудничеството между тези страни. Горди сме, че Нова Сириа, като част от Хавле Австрия Груп, е част от този страхотен проект и очакваме да работим с новия ни партньор Superlit ”.

Nova Siria

TURGAY AYTEKİN, управител на Superlit

Проектът за атомната електроцентрала Akkuyu ще включва 4 електроцентрали с мощност 1200 MW всеки и ще бъде първата АЕЦ в Турция. Срокът на експлоатация на АЕЦ Akkuyu е 60 години и като гориво ще служи слабо обогатен уранов диоксид. През 2019 г. Superlit Boru Sanayi A.Ş. е избран за партньор за доставката и монтажа на морски GRP тръбопроводи, които ще служат като изпускателни линии на охладителната система на централата.

Някои от предизвикателните части на този ядрен проект са:

  • - Доставка на тръби DN4000 SN10000
  • - Монтаж на дълбочина от -50м
  • - Ограничено време за гмуркане
  • - Условията на околната среда

Благодарение на муфите SUPERLIT full-face® GRP и собствената му технологична разработка, патентовани специални въртящи се SUPERLIT Marine-Lug®, последствията от гореизброените трудности ще бъдат сведени до минимум.

Тръбите Superlit GRP с диаметри DN 2000мм, DN 3000мм и DN 4000мм ще бъдат монтирани успешно на дълбочина, варираща от -26м до -48м. Дължината на всеки тръбопровод е около 1100 м, а общата дължина на 10- те успоредни морски отклонения е над 10 км тръбопровод.

Съгласно проекта морският тръбопровод за охлаждане на АЕЦ Akkuyu ще има най-голям диаметър и рекорд за най-голяма дълбочина на полагане във вода не само в Турция, но и в целия свят. Нова Сириа е един от най- надеждните партньори и се радваме да си сътрудничим отново по такъв важен проект. Радваме се, че продължаваме да работим заедно с Нова Сирия от дълги години.

Партньори
hawle
hawle
hawle
hawle

Адрес:

Централен офис:

София 1330, бул. Акад. Иван Гешов 2Е,

Бизнес Център Сердика,

сграда 3, офис 110;

Адрес склад:

1220 София,

Кв. Военна рампа,

Ул. Локомотив 7;

Обадете ни се:

0895447710

02/9311277

0895447703

0895447708

ФАКС: 02/9310436

Пишете ни:

hawle@hawle.bg

dmladenova@hawle.bg

mnenov@hawle.bg

vkushleva@hawle.bg

top