logo

Само най-доброто е достатъчно добро

Новини

Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби.

Днес откриването на течове често е отнемаща време, неефективна и скъпа задача. А ако операторите нямат тази информация, познанията им за водоснабдителната мрежа, която управляват, се основава на теоретични модели или на база опит-грешка. Същевременно водните ресурси стават все по-оскъдни и всички ние се нуждаем от надеждни и иновативни решения за защитата им. Следователно, говорейки за иновативното решение на Kamstrup, става дума за борба със загубата на вода. А с FlowIQ 2200 те вдигат „летвата“ наистина високо.

FlowIQ 2200

Пълна прозрачност на мрежата с акустична технология и ново ниво в „интелигентното“ отчитане

FlowIQ 2200 използва интегрирана ултразвукова система за отчитане, като по този начин позволява на операторите да наблюдават водоснабдителната мрежа и възникналите течове по нея. Минималният стартов дебит, който водомерът може да отчете, е само 2 l/h, което го поставя на първо място в съответния клас измервателна техника. Измервайки и най-малката консумация на вода, дебитомерът е стабилен в целия диапазон и се отличава с много малка граница на грешката. А фактът, че уредът няма движещи се елементи, гарантира дълга продължителност на живота му – цели 16 години, както и прецизна работа през целия експлоатационен срок.

Подобно на мрежа от логери за шум, водомерите FlowIQ 2200 могат да наблюдават шумовете в цялата водоснабдителна система постоянно. Това означава, че няма нужда от допълнителни логери, които да следят за течове. Ултразвуковият водомер на Kamstrup включва интегрирана акустична система за откриване на течове, интелигентни аларми и информационни кодове, опция за записване на нужните на оператора данни, като е възможно и дистанционно отчитане.

FlowIQ 2200

Иновативният дебитомер е резултат от над 30-годишния опит на производителя и предоставя на съвременните ВиК дружества коректно фактуриране за техните клиенти, оптимизация на процесите и намаляване на загубите на вода.

ДМ Арматурен - предлага
Партньори
hawle
hawle
hawle
hawle

Адрес:

Централен офис:

София 1330, бул. Акад. Иван Гешов 2Е,

Бизнес Център Сердика,

сграда 3, офис 110;

Адрес склад:

1220 София,

Кв. Военна рампа,

Ул. Локомотив 7;

Обадете ни се:

0895447710

02/9311277

0895447703

0895447708

ФАКС: 02/9310436

Пишете ни:

hawle@hawle.bg

dmladenova@hawle.bg

mnenov@hawle.bg

vkushleva@hawle.bg

top