logo

Само най-доброто е достатъчно добро

Новини

ДМ Арматурен: Скобите Duofit на Nova Siria позволяват ремонт на водопроводите без прекъсване на водоподаването

Отстраняването на аварии, възникнали по водопроводната мрежа, вече достига нови нива. Ремонт на спукан тръбопровод може да се извърши бързо и лесно, без да се налага спиране на водоподаването и едни от най-добрите решения за това идват от италианския производител Nova Siria. „Благодарение на черупковите скоби Duofit е възможно да се отстрани теч, без да се прекъсва водният поток. Това е от изключителна важност за повишаване качеството на услугите по водоснабдяване“, коментираха за Инженер.bg от българската компания ДМ Арматурен, която предлага продуктите на Nova Siria на пазара у нас.

Скоби Duofit Nova Siria

Доказателство за ефективността на Duofit са многобройните аварийни ситуации с положителен краен резултат, при които са използвани скобите. „Един от случаите, в които са приложени скобите Duofit, е голяма авария във Великобритания, при която 50 mm пробив в тръбопровод образува над 6 m воден стълб“, разказаха от ДМ Арматурен.

Конвенционален ремонт би означавал прекъсване на водоснабдяването на 68 000 домакинства и офиси. Ето защо авариен екип на местната фирма R2M овладява теча с помощта на Duofit. „Предизвикателство при отстраняване на теча е битумният кожух върху тръбопровода, който трябва да се отстрани, за да се достигне до уплътнението. Дейностите отнемат около 6 часа“, разясниха още от българското дружество.

Капсулираните черупкови скоби за ремонт и пробиване на тръби без прекъсване на потока Duofit се предлагат с номинални диаметри от DN300 до DN2000, като има и версия за пробиване под налягане. Изделията могат да се използват за питейни и нефилтрирани води, но съществува възможност да се изработят и за работа с морска вода. Корпусът и компресионните пръстени на Duofit са от въглеродна стомана, а уплътненията от EPDM микропорестата гума (Ethylene Propylene Diene Monomer).

Скоби Duofit Nova Siria
Скоби Duofit Nova Siria

„Три са версиите на този продукт на Nova Siria, които предлагаме – D30 (вариант с профилна форма), D10 (права версия с единичен болт) и D20 (права версия с двоен болт)“, обясниха от ДМ Арматурен. Ето и с какво се отличават отделните варианти:

D30 се използва за ремонт върху ръкавни муфи на етернинови тръби, чугунени тръби, върху връзки тип GIBAULT и ПЕ електрозаваряеми фитинги, без нарушаване на водоподаването.

D10 и D20 са предназначени за ремонт на повредени тръби (пукнатини, дефектни заварявания, корозия и т.н) без рязане, от всякакъв диаметър. Може да се използва също за техники на пробиване под налягане върху тръби от всякакъв материал и диаметър с течащи флуиди.

Скобите Duofit са широко разпространено решение в цяла Европа. С тях авариите се отстраняват бързо, лесно и най-важното – без прекъсване на водоснабдяването“, обобщиха от ДМ Арматурен.

Скоби Duofit Nova Siria

Партньори
hawle
hawle
hawle
hawle

Адрес:

Централен офис:

София 1330, бул. Акад. Иван Гешов 2Е,

Бизнес Център Сердика,

сграда 3, офис 110;

Адрес склад:

1220 София,

Кв. Военна рампа,

Ул. Локомотив 7;

Обадете ни се:

0895447710

02/9311277

0895447703

0895447708

ФАКС: 02/9310436

Пишете ни:

hawle@hawle.bg

dmladenova@hawle.bg

mnenov@hawle.bg

vkushleva@hawle.bg

top